Založ si blog

Nie je blázon ako blázon

„Nesedí nám do tabulek,

na tvé levé tváři ďůlek,

tudíž máš talent na déčko,

neplakej cérečko,

snad silou vůle

vydržíš.“ Tomáš Klusletsdoit

Kto by v dnešných časoch chcel byť považovaný za blázna? Každý z náschce spadať do tabuliek, parametrov, chceme sa páčiť, vyhovovať, byť z toho správneho a správne sa rozhodujúceho davu. Čo však, ak sa rozhodnem ináč? Ináč ako všetci ostatní jedinci zo „správne“ sa rozhodujúceho davu?

Vypadnem z tabuľky. Zasypú ma miliónom pohľadov: „Aha blázon!“. Ja som sa rozhodla byť blázon. Blázon, ktorý používa hlavu a počúva srdce. Robiť bláznovstvá v očiach kamarátov, kolegov, nadriadených. Rozhodnime sa rozhodovať sa. Buďme tí najviac šialení.

Nestrachujme sa, čo bude, čo bolo, ale o to, či naše bláznivé kúsky oslovia a prijmú jednotlivcov zo „správne“ sa rozhodujúceho davu, stať sa možno bláznivo, ale podľa srdca konajúcimi jednotlivcami. Možno to bude znieť zvláštne, ale všetkých by som vás rada stretla v „blázinci“.

Počuli ste už o jablku Belmac?

04.01.2019

Nečudovala by som sa keby ste o tejto odrode nikdy nič nepočuli. Možno to je chyba. A možno aj nie.

Strach, paralizér a nesprávna motivácia

27.03.2018

Keď sme sa narodili, nevedeli sme čo je to strach. Odvážne a s očakávaním sme sa prvýkrát nadýchli. Ako sme rástli nebojácne sme spoznávali všetko okolo seba. Chutnali sme, ovoniavali, tancovali a spievali si bez hanby. Ku jazeru sme chodili nahí a nemali sme nepriateľa. Do tohto nádherného sveta bez obáv prišli prvé pokarhania, nespravodlivé a pre nás nepochopiteľné [...]

Nechcem študovať, chcem niečo dokázať

26.01.2015

Aj tieto videá svedčia o tom, že Denis, ktorého naozaj stretnem len raz za uhorský rok, tento svoj výrok myslí vážne. V mojom veku každý viedol siahodlhé rozhovory o výbere vysokej školy. Typické otázky okolia „Čo budeš študovať?“ „Kam sa chystáš?“ „Kam posielaš prihlášku?“ každému raz začnú liezť na nervy. Pokým teda nie [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 39934x
Priemerná čítanosť článkov: 2852x

Autor blogu

Kategórie